neljapäev, 25. veebruar 2016

Mustika-brownie

Vabariigi aastapäevaks küpsetasime koos lastega browniesid. Retsept on pärit nami-namist ja ei vaja mingeid muudatusi (v. a. lisatud mustikad). Tulemus oli ideaalne - pealt krõbe, seest niiske ja mahlane.

200 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g (külmutatud) mustikaid
0.5 tl soola
Kaunistuseks 3 tk tumedat ja 3 tk valget šokolaadi

Sulata või ja tume šokolaad vesivannil. Vahusta munad suhkruga. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Sega jahu ja sool ning lisa munavahule. Lisa mustikad ja sega kogu taigen korralikult läbi. Vala 20x30 cm kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35 minutit (kui külmunud marju ei lisa, piisab 30 minutist). Jahuta kook, lõika tükkideks ja kaunista sulatatud šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes

See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma ...