kolmapäev, 9. detsember 2015

Banoffee


See kook võiks vabalt Lihtsaimate Kookide maailmameistrivõistlustel esikolmikusse tulla.
Jääb üle ainult tänada inglasi selle geniaalse leiutise eest.
Kondenspiima võib iseenesest ka ise keeta, aga siis peab 3-4 tunnise ajakuluga arvestama.

250 g Digestive küpsiseid
100g võid
1 purk Jaani keedetud kondenspiima
2 banaani
200 ml rõõska koort
kaunistuseks  šokolaadi

Purusta küpsised taignarulliga ja sega sulatatud võiga. Määri 23cm läbimõõduga koogivorm võiga, suru küpsisesegu vormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus. Jahuta täielikult ja hoia paar tundi külmas.
Et kondenspiim oleks hästi määritav, hoia seda mõnda aega kuumaveevannis. Määri aramellkreem põhjale, tõsta peale (ilma suhkruta!) vahustatud koor  ja kaunista šokolaadiga. Lase tunnike enne serveerimist külmas seista.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes

See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma ...