teisipäev, 29. detsember 2015

Sidrunikreem mandliküpsisega

 Lemon posset on kindlasti üks maailma lihtsamaid magustoite. Kuigi koostisainetest võiks aimata, et tegu on ülirammusa kraamiga, on posset tegelikult mõnusalt värskendav. Krõbe mandliküpsis lisab vunki.
Retsept on BBC food lehelt, mõningate muudatustega.

Sidrunikreem (kogus 4-le):

600 ml rõõska koort
1 dl suhkrut
75 ml sidrunimahla (1,5 sidrunist)
serveerimiseks granaatõuna

Kuumuta koor ja suhkur keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 4 minutit. Tõsta tulelt, jahuta pisut ja sega juurde sidrunimahl. Vala segu pokaalidesse või kaussidesse. Lase toatemperatuuril maha jahtuda ja siis tõsta 3-4 tunniks külmikusse.

Mandliküpsis:
140 g võid
150 g jahu
40 g mandlijahu
85 g suhkrut
85 g mandlilaaste
soola

Näpi või ja jahud purutaoliseks massiks. Lisa suhkur ja mandlilaastud ning näputäis soola. Suru taigen õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 25-30 minutit. Jahuta maha,  murra tükkideks ja serveeri koos külma sidrunikreemiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...