kolmapäev, 1. jaanuar 2014

Flammkuchen

Juba paar aastat käib abikaasa peale, et talle tädi Traute singiga pirukat teeks. Aga kui ta seda kirjeldas, ei seostunud mul see kohe millegagi. Nüüd aga sain teada nime - flammkuchen ja asusin retsepti otsima. Ütlen kohe ära, et sellest toidust vist ei olegi võimalik ilusat pilti teha, ei ole seda minu oma ega ka ükski netist leitud foto. Lihtsalt on teine selline kahvatu. Aga maitses täitsa hästi, mees oli rahul ja andsin lubaduse, et läheb kordamisele.

200 g jahu
2 tl õli
125 ml vett
soola

Kate:
200g Creme Fraiche
200 g sibulat
100 g sinki (või peekonit vms)

Sega jahust, õlist, veest ja näputäiest soolast taigen. Viiluta sibul ja lõika sink pikkadeks õhukesteks ribadeks. Rulli taigen õhukeseks ja aseta ahjuplaadile. Määri peale Creme Fraiche ja raputa juurde sibula- ja singiviilud. Küpsetada 200-kraadise ahju ülemisel siinil ca 15-20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...