esmaspäev, 30. september 2013

Mojito-juustukook

Liia Virkuse ja Angeelika Kangi juustukookide raamatust olen ma vist juba pooled koogid küll järele katsetanud. Seekord valmis kalli abikaasa sünnipäevaks mehine piparmündi ja laimiga hapukas juustukook, mis kõigi sööjate poolt hästi vastu võeti. Mina ise lisaks järgmisel korral veel sortsu rummi kah sisse;)

Retseptis tegin muudatusi, kuna põhi oleks jäänud muidu liiga õhuke ja kate liiga vedel.

300 g digestive küpisesid
150 g võid
1 sl demerara suhkrut

Peale:
250 g demerara suhkrut
4 dl vett
suur peotäis piparmündilehti
3 laimi
400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
7 želatiinilehte

Pane kastrulisse suhkur, puhtad piparmündilehed, 2,5 laimi riivitud koor ja vesi. Keeda keskmisel tulel ca 20 minutit, kurna ära, pressi laimidest juurde mahl ja lase siirupil jahtuda.
Purusta küpsised, sega sulatatud või ja suhkruga ühtlaseks ning vajuta segu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
Sega omavahel toorjuust ja poole laimi riivitud koor. Vahusta koor.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Pigista kuivaks ja sega vähese koguse kuumutatud siirupiga. Sega kokku ülejäänud siirupiga ja vala peene nirena toorjuustule, ise samal ajal segades. Sega juurde vahukoor, vala põhjale ja lase külmikus vähemalt 5 tundi seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes

See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma ...