Liia Virkuse ja Angeelika Kangi juustukookide raamatust olen ma vist juba pooled koogid küll järele katsetanud. Seekord valmis kalli abikaasa sünnipäevaks mehine piparmündi ja laimiga hapukas juustukook, mis kõigi sööjate poolt hästi vastu võeti. Mina ise lisaks järgmisel korral veel sortsu rummi kah sisse;)
Retseptis tegin muudatusi, kuna põhi oleks jäänud muidu liiga õhuke ja kate liiga vedel.
300 g digestive küpisesid
150 g võid
1 sl demerara suhkrut
Peale:
250 g demerara suhkrut
4 dl vett
suur peotäis piparmündilehti
3 laimi
400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
7 želatiinilehte
Pane kastrulisse suhkur, puhtad piparmündilehed, 2,5 laimi riivitud koor ja vesi. Keeda keskmisel tulel ca 20 minutit, kurna ära, pressi laimidest juurde mahl ja lase siirupil jahtuda.
Purusta küpsised, sega sulatatud või ja suhkruga ühtlaseks ning vajuta segu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
Sega omavahel toorjuust ja poole laimi riivitud koor. Vahusta koor.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Pigista kuivaks ja sega vähese koguse kuumutatud siirupiga. Sega kokku ülejäänud siirupiga ja vala peene nirena toorjuustule, ise samal ajal segades. Sega juurde vahukoor, vala põhjale ja lase külmikus vähemalt 5 tundi seista.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar