esmaspäev, 30. september 2013

Astelpaju-toorjuustukook

Seda ei juhtu tihti, et ühe nädala jooksul (tegelikult lausa kahel järjestikusel päeval) tuleb koogitegu ette võtta. Et igavaks ei läheks, tuli valida uus retsept.
Abiks ikka juustukookide raamat ja taaskord oli tulemus suurepärane. Muidugi tunnen ma inimesi, kes astelpajumarjade peale ennast judistama kipuvad ja see kook pole ilmselgelt neile.

Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid
125 g sulatatud võid
3 sl vett

Kate:
6 tl želatiini
6 sl astelpajumahla
2 muna
1 dll suhkrut
200 ml vahukoort
200 g toorjuustu

Tarretis:
2 dl astelpajumarju
2 dl vett
1 dl tarretisesuhkrut (mina panin 2 kuhjaga tl "boonuseks", et tuleks tugevam kiht)

Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja vesi ning sega ühtlaseks. Vajuta ühtlaselt 24cm vormi põhja. Paisuta želatiin astelpajumahlas ja sulata kuumaveevannis. Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks ja vahukoor niisamuti. Mikserda toasoe toorjuust kohevaks ja lisa peene nirena želatiin. Sega ettevaatlikult juurde mõlemad vahud. Vala vormi ja lase paar tundi külmas tarduda. Tarretise tegemiseks lahusta tarretisesuhkur keevas vees. Lase jahtuda. Kata kook marjadega ja nirista peale tarretis. Hoia kooki veel paar tundi külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...