neljapäev, 24. märts 2011

Kuuseriisikakiusatus

Kätte on jõudnud aeg oma sügavkülmavarud kriitilise pilguga üle vaadata, et kevadel ei tabaks üllatus. Nagu ikka, avastan suvel enne maasikate külma panemist, et ohhoo, veel 5 karpi vanu on kapis jne.

Siinkohal väga maitsev vormiroog, mille retsept pärineb Seeneraamatust.
300-400 g kuuseriisikaid
2 sibulat
võid
500 g keedetud kartuleid
1 dl riivjuustu
1 dl kohvi-või vahukoort
soola-pipart
Prae tükeldatud sibul ja seened väheses võis. Maitsesta soola-pipraga. Lisa keedetud ja tükeldatud kartulid. Kuumuta läbi ja vala ahjuvormi. Kalla peale koor ja riivjuust. Lisa veel soola-pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit või kuni juust on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...