teisipäev, 4. mai 2010

Kohupiimakook

Eile õhtul tuli küpsetada kappi seisma jäänud kohupiimast kooki. Väike inimene kutsub seda minu vastuväidetest hoolimata emadepäevakoogiks. Aga las ta olla pealegi, tema osalus koogi tegemisel oli sel korral ka suurem kui minu oma.
Põhi:
100 g võid
1/2 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
veidi soola
Kate:
300 g kohupiima
0,75 dl suhkrut
1 muna
0,5 dl hapukoort
2 tl sulatatud võid
100 g rosinaid
1 sl jahu
veidi soola
veidi riivitud sidrunikoort
Vahusta või suhkruga, lisa muna ja jahu. Suru taigen vormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Katte jaoks sega kõik komponendid kokku ja ja vala põhjale. Küpseta ca 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...