Sel aastal panin hulga rabarbereid sügavkülma. Eks ikka selleks, et koleda talvekülmaga natukenegi sooja varasuve lähemale tuua.
Retsept imelihtne ja pärit oli vist Toidutarest. Eriti hea on hapukat kooki pakkuda koos magusa plombiiriga.
Põhjaks läheb: 125 g võid, 4 sl suhkrut, 1 muna, 200 g jahu, 0,5 tl küpsetuspulbrit
Katteks: 250 hapukoort, 1 muna, 1 sl suhkrut, u 2 klaasi tükeldatud rabarberit.
Katteks: 250 hapukoort, 1 muna, 1 sl suhkrut, u 2 klaasi tükeldatud rabarberit.
Hõõru toasoe või suhkruga. Lisa muna, hõõru veel ning sega hulka jahu ja küpsetuspulbri segu. Suru pehme tainas võiga määritud koogivormi põhja. Haki rabarberid ning puista neile suhkur. Vala rabarberid tainale ning soovi korral lisa 2 sl suhkrut. Vispelda muna 2 sl suhkruga, lisa hapukoor ja vala segu rabarberitele. Küpseta 180-kraadises ahjus ligikaudu 45 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar