teisipäev, 1. detsember 2020

Karjusepirukas

 

Meie pere uus lemmik. Olen suvest alates seda 5 korda kindlasti teinud. Nii et tagumine aeg on retsept siia üles laadida. Peab mainima, et täiesti ebafotogeeniline roog. 

Inglismaal muidugi tehakse shepherd´s pie´d lambalihast ja tema veiselihast vend on cottage pie. Kuna meile aga meeldib kõige rohkem seahakklihaga versioon, siis nimetasime selle fake pie´ks.


500 g seahakkliha

1 suur sibul

2 suurt porgandit

2 sl tomatipastat

2 sl worcesteri kastet

5 dl veisepuljongit

1 dl külmutatud herneid

1 dl konservmaisi

praadimiseks õli

soola-pipart


Kartulipuder:

1-1,2 kg kartuleid

50 g võid

2 dl piima

soola

Viiluta sektoriteks lõigatud sibul ja tükelda porgand. Kuumuta õlis mõni minut, lisa hakkliha ja pruunista see, maitsesta soola-pipraga. Eemalda pannilt üleliigne rasv, lisa worcesteri kaste ja tomatipasta, kuumuta läbi. Vala peale puljong ja hauta nõrgal tulel ca 45 minutit. Üleliigne vedelik on selleks ajaks aurustunud. Viimane maitsestamine on mõistlik lõppu jätta. Sega sisse külmutatud herned ja mais.

Samal ajal kui laste haudub, valmista kartulipuder: koori ja tükelda kartulid, keeda soolvees pehmeks, kurna ja tambi piima ning võiga pudruks.

Tõsta kartulipuder kastme peale (mina panen sama panniga ahju, milles praadisin, aga võib tõsta ka mistahes ahjuvormi), tõmba kahvliga triibud ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 20 minutit. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...