kolmapäev, 8. aprill 2020

28. nädal: suvikõrvitsa-bruschetta

Meile meeldivad väga kõikvõimalikud bruschettad. Sisetunne ütleb, et tuleb kasutada noorusaega ja neid võimalikult tihti süüa, sest vanaduses ilmselt hambad neist enam jagu ei saa :D

Seekord naeratas loosiõnn ühele minu lemmikraamatutest: S. Tuominen, T. Koski ja K. Kivilahti " BASTA! Itaalia söömiskultuuri ABC".

Kogused sõltuvad sööjate arvust:

ciabatta
suvikõrvits
küüslauk
oliiviõli
soola ja pipart
fetat või ricotta salata´t

Rösti ciabattaviile ahjus (kindlasti ilma õlita!)
Tükelda suvikõrvits kuubikuteks. Peenesta küüslauk ja kuumuta klaasjaks, lisa suvikõrvits ja prae. Maitsesta ja tõsta bruschettale. Murenda peale juustu ja soovi korral piserda üle oliiviõliga. Serveeri kohe!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

32. nädal: tom yum goong

Retsept on pärit Juta Raudnaski reisi- ja kokaraamatust "Samba, sake ja tšillikaun". Raamat ise on tore võimalus elada kaasa ühe p...