pühapäev, 17. detsember 2017

Küülikumaksa võileib

Nii nagu küülikuliha on sarnane kanalihale, on seda ka küülikumaks. Tegelikult ei ole ma üldse maksasõber, aga küülikumaks on teine asi: õrn ja mahlane. Eriti kui tooraine on nii mahe ja värske nagu seda meie küüliku oma on. Garanteerin, et meie küülik oli elanud väga õnneliku elu.
Maksa puhul peaks meeles pidama seda, et üle ei küpseta ja maitseainetega ei liialda.

Ühe suure küüliku maksast piisab 2 suureks võileivaks.
Rösti kuival pannil 2 saiaviilu. Tükelda maks ja prae kuumal pannil 1 tl või ja 1 tl oliiviõli sees kiirest läbi. Tõesti, üle minuti selleks ei kulu. Raputa peale soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Tõsta kuum maks saiaviilule ja kaunista peterselliga. Ideaalis lisaks veel karamelliseeritud punast sibulat. Seda siis järgmisel korral!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...