kolmapäev, 23. november 2016

Burgundia pada ehk boeuf bourguignon

Burgundia pada sobib praeguste tatiste ja pimedate ilmadega lihtsalt suurepäraselt. Soojendav, tujutõstev ja toitev.

Dialoog väikese inimesega:
- mis liha see on?
- loomaliha
- ma saan aru, aga mis looma liha?

Retsept on kompott kümnetest veebis leitavatest retseptidest.

u 700 g pehmet veiseliha
praadimiseks õli
2 porgandit
5 küüslauguküünt
2 sibulat
2 loorberilehte
100 g šampinjone
1 sl provence´i ürdisegu
soola-pipart
1 purk kooritud tomateid
100 ml veiselihapuljongit
0,5 pudelit punast veini
peterselli

Lõika veiseliha 3-4 cm tükkideks, prae kuumal pannil igast küljest läbi. Tõsta lihatükid ahjupotti. Kuumuta pannil läbi viilutatud sibul ja poolitatud küüslauguküüned. Lisa suurteks kangideks lõigatud porgandid, poolitatud seened, maitseained, tomatikonserv (haki tomatid enne ikka peenemaks), puljong ja vein. Kuumuta kõik läbi, kontrolli, kas soola on piisavalt, vala lihatükkidele, kata pott kaanega ja unusta 180-kraadisesse ahju. Minul oli 2-3 tundi. Puista üle hakitud peterselliga.

Serveeri nt keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

32. nädal: tom yum goong

Retsept on pärit Juta Raudnaski reisi- ja kokaraamatust "Samba, sake ja tšillikaun". Raamat ise on tore võimalus elada kaasa ühe p...