pühapäev, 19. juuni 2016

Rabarberikook

Rabarberihooaja lõpp. Retsept, mis oli lastele täiesti jõukohane, mina seekord siis abikoka rollis.
Kadus laualt mõne tunniga (mis koogisööjate vähesust arvestades on haruldus).
Retsept nami-namist.


Tainas: 100 g võid
1 dl suhkrut
50 g 20% hapukoort
1 muna
180 g nisujahu (3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
 
Täidis: 250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate: 3  rabarbrivart
demerara pruuni suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata rabarberiviiludega ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes

See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma ...