esmaspäev, 19. oktoober 2015

Peedi-šokolaadikook

Peet ja šokolaad? Kõlas ikka väga kahtlaselt. Aga et julge hundi rind on rasvane (loe: šokolaadine), tuli järgi proovida.
No ja tulemus? Absoluutselt kõige imelisem mahlane šokolaadikook, milles parimagi tahtmise juures punapeeti ei tuvasta.

120 g tumedat šokolaadi
100 g toorest punapeeti
2 väikest muna
1 dl suhkrut
0,5 dl sulatatud võid
1 dl jahu
0,25 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola

Glasuur
70 g tumedat šokolaadi
2 sl hapukoort
2 sl võid

Sulata vesivannil šokolaad. Riivi toores peet kõige peenema riiviga, pigista segu kuivemaks. Vahusta mõnda aega mune sulavõi ja suhkruga. Sega jahu, sooda, küpsetuspulber ja sool omavahel ning lisa munavahule. Lõpuks sega juurde peet ja veidi jahtunud šokolaad. Vala 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 35-40 minutit.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lisa või ja hapukoor ning sega ühtlaseks läikivaks kreemiks. Vala jahtunud koogile ja lase vähemalt 3 tundi külmas seista.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes

See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma ...