reede, 18. aprill 2014

Kana sidruniga

Sain sünnipäevaks Jacob Kenedy suurepärase kokaraamatu "Bocca". Praeguseks on raamat kollastest järhehoidjalipikutest kirju ja ikka päris mitmed toidud ootavad oma järjekorda.
Täna esitlen ülikiiret ja lihtsat sidrunikana.
Tervitused Leale ja Arranile!

2 kanafileed
2 sl jahu
2 sl oliiviõli
50 g võid
1 sidruni mahl
1 sl hakitud peterselli
sool-pipar
50 ml vett

Lõika filee õhemaks ja vasarda kergelt üle. Kes veel ei tea, siis seda on kõige mugavam teha läbi toidukile - liha ei lähe katki ega jää kinni. Maitsesta soola-pipraga ja riputa peale jahu. Kuumuta pannil õli. Prae kanafileed kergelt mõlemalt poolt läbi. Lisa või, sidrunimahl, petersell ja vesi. Lase toidul nii kaua haududa kuni enamik vedelikust on aurustunud ja kana läbi küpsenud. Serveeri kartulipudru või lihtsalt toorsalatiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...