Küülikuliha on minu lemmik. Valmista pikk-kõrva kuidas tahad, ikka viib keele alla. Ilmselt mängib olulist rolli ka tooraine - tegu on ikkagi täitsa õnnelike ja mahetoidul olevate kodujänestega. Õnneks ei häiri see tüdrukuid ja ka nemad oskavad head liha hinnata.
1 küülik, puhastatud ja tükeldatud
praadimiseks õli
soola-pipart
1 dl valget veini
2 tl dijoni sinepit
6-7 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud punet
2 dl rõõska koort
Kuumuta pannil õli ja prae lihatükid mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta liha ahjuvormi. Vala pannile vein ja lase veidi keeda. Lisa sinep ja lahusta veinis. Vala juurde puljong ja koor. Maitsesta punega ja kui vaja, lisa veel soola-pipart. Keeda läbi ja vala ahjuvormi lihatükkidele. Tõsta vorm eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju ja lase roal 1-1,5 tundi haududa.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...

-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar