Küülik veini-sinepikastmes
Küülikuliha on minu lemmik. Valmista pikk-kõrva kuidas tahad, ikka viib keele alla. Ilmselt mängib olulist rolli ka tooraine - tegu on ikkagi täitsa õnnelike ja mahetoidul olevate kodujänestega. Õnneks ei häiri see tüdrukuid ja ka nemad oskavad head liha hinnata.
1 küülik, puhastatud ja tükeldatud
praadimiseks õli
soola-pipart
1 dl valget veini
2 tl dijoni sinepit
6-7 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud punet
2 dl rõõska koort
Kuumuta pannil õli ja prae lihatükid mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta liha ahjuvormi. Vala pannile vein ja lase veidi keeda. Lisa sinep ja lahusta veinis. Vala juurde puljong ja koor. Maitsesta punega ja kui vaja, lisa veel soola-pipart. Keeda läbi ja vala ahjuvormi lihatükkidele. Tõsta vorm eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju ja lase roal 1-1,5 tundi haududa.
1 küülik, puhastatud ja tükeldatud
praadimiseks õli
soola-pipart
1 dl valget veini
2 tl dijoni sinepit
6-7 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud punet
2 dl rõõska koort
Kuumuta pannil õli ja prae lihatükid mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta liha ahjuvormi. Vala pannile vein ja lase veidi keeda. Lisa sinep ja lahusta veinis. Vala juurde puljong ja koor. Maitsesta punega ja kui vaja, lisa veel soola-pipart. Keeda läbi ja vala ahjuvormi lihatükkidele. Tõsta vorm eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju ja lase roal 1-1,5 tundi haududa.
Kommentaarid
Postita kommentaar