laupäev, 10. august 2013

Pasta singi-suvikõrvitsakastmes

Kes veel ei tea, siis juba mõnda aega on avatud suvikõrvitsahooaeg. Minu 2 taimekest jõuavad neid nii palju kasvatada, et sööme ise ja jagame ka naabritele, sugulastele ja muidu tuttavatele.  Meie lapsed suvikõrvitsat ei pelga, aga kui pelgaks, siis selle toiduga saaks neile toda kasulikku köögivilja sisse sööta küll. Lihtsalt niivõrd mahlane ja kreemjas kaste, et taldrikud tühjenevad nagu iseenesest! Hea et pildi jõudsin ära teha.
 
200 g suitsusinki
1 peenike noor suvikõrvits
õli
200 ml 30% koort
soola-pipart
sidrunimahla
serveerimiseks riivitud parmesani
 


Prae singikuubikuid väheses õlis 2-3 minutit, lisa riivitud suvikõrvits (võib ka ära koorida, aga minul on hästi õhukese koorega sort, seega pole tarvis). Hauta ca 5 minutit või kuni suvikõrvits on pehme. Lisa vajadusel kulbiga pasta keeduvett. Vaja juurde koor, maitsesta kaste soola, pipra ja sidrunimahlaga. Keeda paar minutit ja sega pasta hulka. Riivi peale parmesani ja serveeri kohe!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...