reede, 30. november 2012

Mustikakeerud

Vahel on pea lihtsalt nii mõtetest tühi, et tuleb küpsetamisel võtta vana hea abinõu - koogi sisse läheb see, mis külmkapis parajasti leidub.

lehttaigen
väike tops pudingit
1 dl mustikaid
1 muna
3-4 sl suhkrut

Sulata taigen, määri peale õhuke kiht pudingit ja raputa hõredalt (külmutatud) mustikad. Raputa üle suhkruga ja rulli tihedalt kokku. Lõika ca 2 cm viiludeks ja lao pannile. Määri lahtiklopitud munaga ja raputa peale veel pisut suhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 7 minutit või kuni koogid on kuldpruunid.

1 kommentaar:

  1. Nii maitsvad tunduvad! Ma sain siit inspiratsiooni, aga poes unustasin ära, et puding käis vahele. Seega panin toorjuustu, millele olin lisanud tavalist ja vaniljesuhkrut. Tänan väärt idee eest! Ester

    VastaKustuta

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...