esmaspäev, 8. oktoober 2012

Õunakook

Kui kodus ei ole võid ega pärmi, aga kooki on vaja teha, siis ajab see retsept asja ära. Aluseks on Toidutarest leitud Pariisi õunakook, aga selles tegin mõned muudatused. Tegelikkuses sai koogiteoga hakkama minu 7-aastane, mina olin ainult abikoka rollis. Maitsega oli nii, et minule üldse ei meeldinud, oli selline saiavormimaitseline. Aga väike inimene ise sõi lausa 3 tükki, mis tema puhul on suur ime!
1,5 dl jahu
0,75 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
4-5 hapukat õuna
Peale raputamiseks:
1 tl kaneeli
3 sl suhkrut

Vooderda küpsetusvorm paberiga ja kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel kõik kuivained. Sega juurde munad, õli, piim ning puhastatud ja viilutatud õunad. Vala segu vormi ja küpseta ca 30 minutit. Sega kaneel suhkruga ja puista koogile. Küpseta veel ca 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...