Viimasest postitusest on oi-oi kui palju aega mööda läinud. Asi ei olegi ju selles, et vahepeal midagi head vaaritanud ei oleks, aga nende kirjapanek on olnud liialt vaevaline. Katsun nüüd vanad võlad tasuda ja alustan kõige värskemast, ehk just äsja kõhtudesse kadunud pirukast.
Põhi:
150 g võid
3 dl jahu
veidi soola
2 sl külma vett
Täidis:
veidi õli
5 viilu hommikupeekonit
1 porru
300 g kanafileed
2 muna
2 dl riivjuustu
2 dl koort
soola-pipart-karrit
Haki külm või jahuga, lisa vesi ning sool ja sõtku ühtlaseks. Lase u 30 minutit külmikus seista. Kuumuta pannil veidi õli, lisa peekoniribad, viilutatud porru ja mõne aja pärast kanafileeribad. Prae kõik kenasti pruuniks, maitsesta soola, pipra ja karriga. Klopi munad segamini, lisa koor ja riivjuust. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Sega jahtunud kana-porru-peekon kooreseguga ning vala põhjale. Küpseta veel ca 25 minutit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar