pühapäev, 17. jaanuar 2010

Quiche Lorraine


Lahtine pirukas ehk quiche kuulub kindlasti meie pere püsimenüüsse. Eriti siis, kui on tulemas külalised ja on vaja valmistada midagi maitsvat ent mis ei võta liiga palju aega.

Põhi:
3 dl jahu
150 g külma võid
2 sl vett
soola

Täidis:
3 muna
3 dl vahukoort
1 sibul
õli
soola-pipart
2 dl juustu
200g sinki

Kuumuta ahi 225 kraadini. Haki külm või ja jahu, lisa soola ja vett. Valmis tainas suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja 10 minutit.
Haki sibul ja sink ning hauta veidi väheses õlis ja kalla eelküpsetatud põhjale.
Klopi munad lahti (mitte vahule), sega juurde koor ja riivjuust, maitsesta. Vala vormi. Vähenda ahju kuumust ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Võib serveerida nii soojalt kui külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...