neljapäev, 28. jaanuar 2010

Keeks pistaatsiapähklitega


Viimasel ajal muudkui küpsetan. Ja ise veel räägin pidevalt ja kõigile, et küpsetada mulle ei meeldi üldse. Hea, et mul on kodus inimesi, kes kõik vähegi magusa kohe kärmelt ära tarvitavad.
Tegu on kõige tavalisema keeksiga, mille retsepti kirjutasin maha emme riiulis seisvast kokaraamatust (aastast 1973 või midagi sellist). Harilikult teengi seda kõige tavalisemat keeksi, vahel panen vastavalt tujule muid asju ka sisse.

200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
200 g jahu
1/2 sidruni koor ja mahl
1 dl pistaatsiapähkleid
näpuga soola

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Sega sisse jahu, riivitud sidrunikoor ja mahl, sool. Haki pähklid veidi väiksemaks, sega juurde. Tõsta segu võiga määritud keeksivormi. Küpseta 200 kraadi juures ca 45 minutit.

1 kommentaar:

  1. su retsepte lugedes tuleb alati ilge isu peale. Suur tahtmine oma lemmik (pasta-) retsepte saata ka ;) seda muidugi ka sellest, et hetkel (loe eelmised 4 kuud ja järgmised 4 kuud) ise neid tarbida ei saa.

    VastaKustuta

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...