Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ütlevad, et haug ei kõlba ju süüa - tuima maitsega ja luid täis. Aga parajas suuruses haug, mitte liiga suur ja mitte liiga väike (kindlasti mitte alamõõduline!!!), on väga maitsev ja kui kevadine esimene haug on pidulikult ahjus koore ja juustuga küpsetatuna söödud, on käes marineerimise aeg.
4 väiksemat haugi
2 muna
1 -2 dl jahu
soola-pipart
Marinaad:
1 l vett
1-2 porgandit
1-2 sibulat
2 loorberilehte
10 tera pipart
2 sl soola
1 sl suhkrut
4 sl äädikat
Valmista marinaad. Keeda liitris vees porgandi- ja sibularattad peaaegu pehmeks. Lisa sool, pipar, suhkur ja loorberilehed, keeda veel mõni minut. Kõige lõpuks lisa äädikas.
Lõika haugifileed meelepärasteks tükkideks, paneeri munas ja jahus ning prae mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Lao kalatükid kaussi ja vala peale jahtunud marinaad. LAse vähemalt üleöö seista (juhul, kui muidugi kannatust on).
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar