reede, 7. jaanuar 2011

Pastavorm tomatite ja mozzarellaga

Retsept on pärit jällegi Jamie Oliverilt. Koostisaineid lugedes ei oleks uskunud, et nii lihtsatest asjadest saaks midagi nii võrratut valmida. Aga valmis. Pisikeste muudatustega pastavorm sai nii hea, et isegi väike inimene, kes viimasel ajal minu toitudele äärmiselt skeptiliselt läheneb, tunnistas selle kordamiskõlbulikuks. Originaalretseptis on kõike topelt, aga minu kogustegagi jätkub toitu neljale.

200 g pastat (minul olid suured teokarbid)
1 sibul
1 küüslauk
1 cm tšillit
sorts õli
1,5 purki kooritud tomateid
1-2 dl vett
2 dl värskelt riivitud parmesani
200 g mozzarellat
soola-pipart
näpuotsaga suhkrut
poole sidruni mahl
peotäis basiilikulehti

Prae keskmisel kuumusel tükeldatud sibul, tšilli ja küüslauk. U 10 minuti pärast lisa tomatikonserv ning vesi ja hauta 20 minutit. Püreeri saumiksriga ja maitsesta soola-pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Rebi basiilikulehed tükkideks ja sega kastme hulka. Sega pool kastmest eelnevalt keedetud pasta hulka. Määri ahjuvorm õliga ja pane põhja pool pastast, tükeldatud mozzarellast ja parmesanist. Tee samamoodi veel üks kiht. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 20 minutit.

1 kommentaar:

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...