reede, 21. jaanuar 2011

Kõrvitsarisoto

Viimane tükk minu seekordsest imemaitsvast pähkelkõrvitsast jõudis risoto sisse. Lisaks heale maitsele andis kõrvits ka suurepärase kollase värvi. Söö või silmadega...

Kogus kahele:
200 g kõrvitsat
2 dl risotoriisi
1 sibul
1 küüslauguküüs
veidi võid
0,5 dl roosat veini
0,5 l köögivilja- või kanapuljongit
vajadusel soola-pipart
peotäis värskelt riivitud parmesani

Haki kõrvits väiksemateks tükkideks ja hauta väheses vees pehmeks. Hauta hakitud küüslauku ja sibulat killu võiga, lisa riis ja kuumuta läbi. Vala peale vein ja lase aurustuda. Lisa kulbihaaval kuuma puljongit. Kui riis on pehme ja üleliigne vesi aurustunud, maitsesta lõplikult soola-pipraga ja lisa parmesan ning kõrvits.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...