teisipäev, 11. jaanuar 2011

Ahjukana kõrvitsaga

Ajasin mitu aastat taga pähkelkõrvitsa seemneid, mida aga kuidagi ei õnnestunud leida. Lõpuks sain need Inglismaalt (tervitused Leale!) ja panin päris mitu taime kompostihunnikusse kasvama. Ja tegu on imeheade kõrvitsatega. Esimese sõime lihtsalt toorelt ära - maitses nagu kaalikatekstuuriga pähkel.

Tänane retsept pärit siit blogist
Kogused kahele
400 g kanafileed
õli
600 g pähkelkõrvitsat
1,5 sibulat
2 küüslauguküünt
pool tšillit
1 tl karrit
1 kaneelikoor
o,5 l kanapuljongit
1 dl 10% koort
soola-pipart

Lõika kanaliha suuremateks tükkideks. Prae väheses õlis ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale. Prae viilutatud sibul, küüslauk ja tükeldatud tšilli pehmeks, lisa karri ja kaneelikoor ning kuumuta veel veidi. Lisa puhastatud ja tükeldatud kõrvits ja vala kõik ahjupotti. Pane juurde kanatükid ja kalla peale puljong (nii palju, et kana oleks poolenisti kaetud). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Pane kana vaagnale, aja pliidil kaste keema ja lisa sinna koor. Kuumuta, maitsesta lõplikult ja vala kanatükkidele peale. Serveeri keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...