kolmapäev, 10. veebruar 2010

Lasanje

Meie peres on päris mitu lasanjesõpra. Paraku vajab lasanjetegu aega ja pühendumist, mistõttu tegin seda toitu ikka kas nädalalõppudel või siis, kui külalised tulekul. Aasta tagasi ostsin aga Anni Arro kokaraamatu ja proovisin tema lasanjeversiooni. Nüüdseks olen seda teinud vist oma 10 korda ja iga kord maitseb hästi. See on vist ka ainus toit, mida meie väike inimene suudab ära süüa sama suure portsu kui täiskasvanud.

Vastavalt vormi suurusele kvaliteetseid lasanjeplaate (minul kulub 9)
600 g hakkliha
veidi õli
2 sibulat
4 küüslauguküünt
veidi valget veini
soola-pipart
2 purki purustatud tomateid
2 tl punet
200 g riivjuustu
200 g mozzarellat
basiilikulehti

Tükelda sibul ja küüslauk, prae veidi õlis. Lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Prae hakkliha korralikult läbi. Kui vedelik on aurustunud, vala juurde veini ja prae veel veidi. Vala juurde purustatud tomatid ja pune, hauta ca 10 minutit ja maitsesta lõplikult. Lao määritud vormi põhja kiht lasanjeplaate, peale hakklihasegu, kiht riivjuustu, mozzarellatükke ja mõned basiilikulehed. Ja samamoodi teised kihid. Kõige pealmiseks jääb hakkliha, juustud ja basiilik. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...