Pühapäeval ei olnud üldse plaanis midagi küpsetada. Aga kui üks väike tüdruk vaatab sulle silma sisse ja ütleb etteheitval häälel, et aga täna on ju pühapäev ja saun ja porgandikangid ja kook, siis ei jää muud üle, kui kokaraamat välja otsida. Valmis imemaitsev krõbeda põhjaga ploomikook. Isegi mina, kes ma magusat ei armasta, pidin tunnistama selle headust.
(Retsept: "100 pirukat")
Põhi:
125 g võid
1/2 dl suhkrut
3 dl jahu
näpuotsatäis soola
Täidis:
2 dl hapukoort
1 muna
1/2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
5 ploomi
1 dl mandlilaaste
Sega või ja suhkur puulusikaga ühtlaseks, lisa jahu ja sool. Mudi taignaks ja suru vormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna ja suhkrud ning kalla segu põhjale. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lao täidisele (mitte kivid). Raputa peale mandlilaastud ja kõpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Loco moco: Hawaii
Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar