neljapäev, 16. september 2010

Pestolasanje

Juba terve aasta vihjab abikaasa sellele, et võiks jälle teha seda head pestoga lasanjet. Aga mida ei mäleta, seda ei mäleta (toda eelmist korda). Pesto ostsin kappi valmis juba mitmeid kuid tagasi, aga retsepti ei leidnud. Eile võtsin siis välja oma vana kaustiku, kuhu aegade jooksul erinevaid retsepte olen kirjutanud-kleepinud. Ja no midagi ma sealt leidsin, vähemalt niipalju, et ideid saada. Igatahes ürituse võib lugeda õnnestunuks.

500 g kana
1 sibul
2 küüslauguküünt
veidi õli
5 sl jahu (ilma kuhjata)
õli
8 dl külma piima
1 purk pestot
200 g merevaiku
1-2 dl riivjuustu
vajadusel soola-pipart
Tükelda kanafilee ja sibul ning prae koos küüslauguga läbi. Pruunista jahu õlis ja vala juurde külm piim. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Lisa juurde pesto, ja merevaik, vajadusel maitsesta soola-pipraga. Pane kandilise võiga määritud vormi põhja kiht lasanjeplaate, peale 1/3 kastmest ja 1/2 kanasegust. Tee veel 2 kihti. Pealmiseks jäta lasanjeplaat ja kaste. Raputa peale riivjuustu ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Lase 1o minutit fooliumi all seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...