esmaspäev, 20. veebruar 2012

Napoleoni kook

Lubage esitleda: minu esimene õnnestunud Napoleon! Keedukreemiga võitlemisel pean veel arenema, aga üldiselt võib järgmisel korral ette võtta küll. Eriti kuna tegu on abikaasa lemmikkoogiga.

Retsept Nami-namist (kuna esimesed 2 katset mingil arusaamatul põhjusel ebaõnnestusid, siis tegin seekord täpselt sealse retsepti järgi)

600 g nisujahu
250 g külma magedat võid
2.5 dl külma vett
1 tl 30% äädikat
1 tl soola
1 muna

Kreem:
1.5 piima
4 dl suhkrut
6 muna
90 g nisujahu (1,5 dl)
2 tl vanillisuhkrut

Tainas: haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit. Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.Kreemi valmistamiseks kuumuta 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni. Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta. Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga. Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist läbi imbunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...