Crumble aux légumes
Seekordse roa eestikeelset nime ma ei teagi. Esmakordselt valmis see ühel kaunil augustikuu õhtul kahe kena prantslanna kaasabil. Tegu on täiesti tüüpilise prantsuse roaga, mille kõrvale sobib suurepäraselt jahe valge vein ja pehme sai. Loomulikult maitses see siis veelgi paremini , kuna kasutada olid vastvalminud köögiviljad, k.a tomatid ja suvikõrvits.Köögiviljade ja nende kogustega võib igaüks mängida vastavalt enda soovile.
1 suur sibul2 küüslauguküünt
1 paprika1 suur baklažaan
3-4 tomatit (asendasin seekord konserveeritutega)punet
soola
pipartsuhkrut
praadimiseks oliiviõliPuru:
100 g toasooja võid150 g jahu
50-60 g parmesanisoola
Kuumuta pannil õli ja hauta selles hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa tükeldatud paprika, baklažaan, hakitud basiilik ja tomatid. Prae veel u 5 minutit. Maitsesta ja vala ahjuvormi. Katte valmistamiseks haki parmesan pisikesteks tükkideks ja näpi koos soola, või ja jahuga "puruks". Pudista puru köögiviljade peale ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit kuni kate on ilusa helepruuni jume saavutanud.



Kommentaarid
Postita kommentaar