neljapäev, 5. mai 2011

Sushi

Pikka sushi-juttu ma kirjutama ei hakka, eks selle kohta leiab infot kõikjalt. Aga väikese postituse teen ikka. Kui sushi-mõte pähe tuli, lugesin selle tegemise kohta päris mitmest raamatust, ajakirjast ja veebilehelt. Peale paari katsetust (mis kõik on hästi õnnestunud) olen saavutanud sellise "oma" retsepti, milles on kõike parasjagu. Mõõdukalt hapukas ja parajalt kleepuv riis ja mis peamine - normaalne kogus:)




Kogus neljale.



2,5 dl sushiriisi
3 dl vett
0,5 dl riisiäädikat
2 sl suhkrut
1,5 tl soola
4-5 nori lehte
lõhet, kurki, makrat
wasabi
sojakaste

Loputa riis u kümme korda külmas vees. Lase 30 minutit seista. Kurna jälle ära ja vala peale 300 ml vett. Lase keema. Keeda 5 minutit tugevamal tulel ja lase 10 min kaane all madalal tulel podiseda. Riisi segada EI TOHI! Lahusta sool ja suhkur äädikas ja sega niristades valmis kuuma riisi hulka. Jahuta riis kiirelt maha.

Makisushi: murra nori lehed pooleks, pane peale õhuke kiht riisi, näpuotsaga wasabit, kurgiviilud vm ja keera rulli. Nigiri sushi: mudi riisist parajad kangid, pane näpuotsaga wasabit ja vooli peale õhuke lõheviil.

Hoia serveerimiseni külmas. Juurde paku sojakastet ja marineeritud ingverit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...