Peale selle koogi valmimist on kindlamast kindlam, et pean ikkagi leidma oma aias ühe nurga, kuhu rabarber istutada. Kaua ma ikka mööda küla neid lunimas käin.
Igatahes juhib tänane küpsetis kindlalt minu rabarberikookide edetabelit. Põhi sai mõnusalt mure ja täidis täpselt tasakaalus - ei domineerinud rabarberi hapusus ega martsipani magusus.
Retsept on pärit Oma Maitse maikuunumbrist. Rummi mul kodus ei olnud, aga kook maitses selletagi suurepäraselt.
Põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
3,5 dl jahu
1 tl soola
Täidis:
1-2 rabarberivart
300 g martsipani
2 muna
Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Sega juurde muna ja jahu, suru määritud vormi põhja ja külgedele. Tee kahvliga mõned augud ja lase ca 10 minutit külmikus seista. Samal ajal püreesta martsipan ja muna ühtlaseks. Vala põhjale ning kata kooritud ja viilutatud rabarberitega. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Loco moco: Hawaii
Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar