teisipäev, 10. mai 2011

Rabarberi-kondenspiimakook


Ära jõudsin oodata rabarberihooaja. Juba mitu nädalat veeretasin mõtet, kas esimeseks tuleb martsipani või kondenspiimaga kook. Dilemma lahendas minu kodupood, kus mingil põhjusel martsipani ei olnudki.

Taolist kooki sain kunagi kolleegi sünnipäeval ja sellest alates on rabarberi ja kondenspiima kooslus mind kummitanud.

Igatahes on see hetkel rabarberikookide edetabelis juhtpositsioonil. Isegi mina sõin 2 tükki ära.

Põhi:
150 g pehmet võid
0,75 dl pruuni suhkrut
2 munakollast
1 dl kaerahelbeid
2,5 dl jahu
veidi soola

Täidis:
3-4 rabarberivart, sl suhkrut
purk kondenspiima
150 g toorjuustu

Vahusta või ja suhkur, sega juurde munakollased, kaerahelbed, jahu ja sool. Sega ühtlane tainas ja suru vormi põhja ja külgedele. Tee kahvliga sisse mõned augud ja pane pooleks tunniks külmikusse. Küpseta põhja 15 minutit 200-kraadises ahjus. Samal ajal koori ja tükelda rabarberid, sega suhkruga ja lase 15 minutit seista. Mikserda toorjuust ja kondenspiim läbi. Kalla ära rabarberivedelik ja sega täidise hulka. Vala põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...