esmaspäev, 20. jaanuar 2020

20. nädal: praetud koha Türgi ubadega

Mulle ei meenu, et ma oleks ise kunagi kohakalast midagi teinud. Igatahes oli põnev ja kui turult väga värske näoga kala koju tõin, teadsin juba ette, et see on hea. Õnneks oli abikaasa nõus rookimise-fileerimise enda peale võtma.
Retsept M. Liivaku ja H.-M. Alamaa "Kahvliahvi kokaraamatust" (mille väljaandmisele läbi Hooandja ka ise kaasa aitasin;) )

Kogus neljale:
koha-või siiafileed (inimese kohta u 150 g)
õli praadimiseks
soola, pipart

Oad:
800 g Türgi ube
külmpressitud oliiviõli
1 küüslauguküüs
50 g parmesani
peotäis peterselli
soola

Pane keema vesi. Puhasta kala korralikult (ka soomustest). Kuivata fileed köögipaberiga. Pane oad 7 minutiks soolvette keema. Sega kausis õli, riivitud küüslauk, sool ja hakitud petersell. Lõika fileest portsjoniteks ja kuumuta pannil õli. Aseta kalatükid (nahk allpool) pannile ja prae 5-6 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Kui kala nahk on pruun ja krõbe, keera tükid ümber ja prae teiselt poolt veel pool minutit.

Kurna oad, sega kastmega läbi ja serveerimisel lisa riivitud parmesan.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...