kolmapäev, 23. oktoober 2019

8. nädal: šokolaadimakroonid

Ma olen elus 2 korda makroone teinud. Ebaõnnestunult. Ja nagu juuresolevalt pildilt näha, ei jää kaks ilma kolmandata. Enda kaitseks võin öelda, et ega originaalpildil ka ei olnud neil ilusat makrooni jalga.  Ühesõnaga, minul valmisid makroonide asemel täidisega šokolaadiküpsised, mille kohta teismeline ütles "räigelt head". Mis seal veel tahta?

Retsept raamatust "Best Baking. Biscuits &brownies"

150 g mandlijahu
50 g kakaopulbrit
250 g tuhksuhkrut
4 munavalget
näpuotsatäis soola

Täidist tegin pool portsu ja sellest oli küll. Ühtlasi mainin, et täiuslik vahekord hea konsistentsiga ganache´i tegemiseks!. Panen siia originaalkogused:

200 g tumedat šokolaadi
250 ml rõõska koort

Sega sõelutud mandlijahu, suhkur ja kakao. Vahusta teises kausis munavalge soolaga väga tugevaks vahuks. Vala jahu juurde ja sega õrnalt ühtlaseks. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga ja pigista tordipritsiga taignast ümmargused küpsised. (Nüüd peaks makroone vastu lauda raputama, aga siin retseptis seda polnud). Lase 30 minutit seista, samal ajal soojenda ahi 180 kraadini. Küpseta 10-12 minutit ja lase restil täielikult jahtuda.
Täidise valmistamiseks haki šokolaad. Kuumuta vahukoor keemiseni ja vala šokolaadi peale. Sega ühtlaseks ja lase jahtuda (minul kulus ca 30 minutit, vahepeal segasin).

Pane küpsisele lusikaga kreemi ja vajuta teine pool peale. Räigelt head!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...