Seekordne toit on pärit ühest minu lemmikkokaraamatust "Maailma maitsed. Parimad retseptid igast maailma nurgast".
Minu esimene flambeerimiskogemus. Oli põnev, oli lõbus, oli maitsev.
Neljale:
30 g suhkruta kookoshelbeid
2 küpset mangot
1,5 sl tumepruuni suhkrut
1,5 sl magedat võid
poole laimi koor
veerandi apelsini koor
1 sl värsket laimimahla
1 sl värsket apelsinimahla
30 ml tequila blanko´t
serveerimiseks vanillijäätist
Kuumuta praeahi 180 kraadini. Puista kookoshelbed ahjuplaadile ja vahepeal segades rösti helepruuniks (u 5 minutit).
Tõsta ahju temperatuus 200ni. Määri ahjuvorm võiga. Koori ja viiluta mangod ja laota veidi vaheliti ahjuvormi. Raputa peale suhkur ja täpita pind võiga. Puista mangodele riivitud laimi- ja apelsinikoored, nirista üle laimi- ja apelsinimahlaga.
Küpseta ilma kaaneta umbes 20 minutit, kuni mangod hakkavad pruunistuma. Vahetult enne serveerimist piserda mangodele toasooja tequilat ja süüta ettevaatlikult pika tikuga või nt gaasisüütajaga (loomulikult laste lemmikhetk!). Jaota taldrikule ja serveeri jäätisepallidega.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...

-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar