esmaspäev, 7. oktoober 2019

6. nädal: tequilaga leegitatud mangod

Seekordne toit on pärit ühest minu lemmikkokaraamatust "Maailma maitsed. Parimad retseptid igast maailma nurgast".

Minu esimene flambeerimiskogemus. Oli põnev, oli lõbus, oli maitsev.

Neljale:
30 g suhkruta kookoshelbeid
2 küpset mangot
1,5 sl tumepruuni suhkrut
1,5 sl magedat võid
poole laimi koor
veerandi apelsini koor
1 sl värsket laimimahla
1 sl värsket apelsinimahla
30 ml tequila blanko´t
serveerimiseks vanillijäätist

Kuumuta praeahi 180 kraadini. Puista kookoshelbed ahjuplaadile ja vahepeal segades rösti helepruuniks (u 5 minutit).
Tõsta ahju temperatuus 200ni. Määri ahjuvorm võiga. Koori  ja viiluta mangod ja laota veidi vaheliti ahjuvormi. Raputa peale suhkur ja täpita pind võiga. Puista mangodele riivitud laimi- ja apelsinikoored, nirista üle laimi- ja apelsinimahlaga.
Küpseta ilma kaaneta umbes 20 minutit, kuni mangod hakkavad pruunistuma. Vahetult enne serveerimist piserda mangodele toasooja tequilat ja süüta ettevaatlikult pika tikuga või nt gaasisüütajaga (loomulikult laste lemmikhetk!). Jaota taldrikule ja serveeri jäätisepallidega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...