teisipäev, 15. oktoober 2019

7. nädal: ema kohupiimakook

Kui number 26 alt tuli kokaraamatute riiulist Kadri Krooni raamat "Juust. Avasta. Maitse. Naudi", siis juustuhoolikuna hakkas süda kiiremini lööma. Paraku oli järgmise numbri all retsept, mis minu indu oluliselt jahutas.
Juubeli tordipulbri retseptid pole just eriline väljakutse :)

Igavapoolsest retseptist tuli siiski välja täitsa söödav kraam ja pere põhiline koogihävitaja arvas, et võiks kindlasti  korrata, aga ilma apelsinikooreta.

3 pakki Tere vanillikohupiima
5 muna
1 suur pakk 20% hapukoort
peotäis Sultani rosinaid
1 sl sukaadi või poole apelsini riivitud koor
1 pakk Juubeli tordipulbrit
100 g võid

Pane suurde kaussi hapukoor ja kohupiim ja sega ükshaaval sisse munad. Vala juurde kolmandik tordipulbrist. Riivi apelsinikoor, lisa koos rosinatega ja sega kõik läbi. Pane sügavama koogivormi põhja paber (minul oli ka külgedel) ja määri võiga. Puista vormi ühtlase kihina tordipulber. Lõigu pool võikogusest õhukeste viiludena pulbrile. Vala peale kohupiimamass ja kata kõik ühtlaselt ülejäänud tordipulbriga. Pane peale õhukesi võiviile.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...