Vabariigi aastapäevaks küpsetasime koos lastega browniesid. Retsept on pärit nami-namist ja ei vaja mingeid muudatusi (v. a. lisatud mustikad). Tulemus oli ideaalne - pealt krõbe, seest niiske ja mahlane.
200 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g (külmutatud) mustikaid
0.5 tl soola
Kaunistuseks 3 tk tumedat ja 3 tk valget šokolaadi
Sulata või ja tume šokolaad vesivannil. Vahusta munad suhkruga. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Sega jahu ja sool ning lisa munavahule. Lisa mustikad ja sega kogu taigen korralikult läbi. Vala 20x30 cm kandilisse vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 35 minutit (kui külmunud marju ei lisa, piisab 30 minutist). Jahuta kook, lõika tükkideks ja kaunista sulatatud šokolaadiga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar