neljapäev, 25. veebruar 2016

Aeglaselt küpsenud ahjuliha


Ahjuliha, mis on nii pehme, et lausa sulab suus. Erilist ettevalmistust ei nõua ja ahjus saab endaga ise hakkama. Olen sel viisil valmistanud liha mitmeid kordi ja pole kunagi pidanud pettuma.

1,5-2 kg tükk kamaraga praeliha
1-2 sl meresoola
2 küüslauguküünt
pipart
peotäis tüümiani
1,5-2 dl vett


Hoia liha paar tundi toatemperatuuril. Lõika kamar ( ja rasv) u 2x2 cm ruutudeks. Määri lihatükk kokku soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Pragudesse pista ohtralt värsket tüümiani. Tõsta ahjupotti, vala juurde vesi ja lase 150-kraadises ahjus  4-5 tundi küpseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...