kolmapäev, 24. veebruar 2016

Krõbe müsli

Isetehtud müsli on poes saadaolevatest kordades odavam, kordades maitsvam ja kordades tervislikum. Valmistamisel soovitan kasutada lapstööjõudu.

8 dl täistera kaerahelbeid
0,5 dl roosuhkrut (võib asendada ka tavalisega)
0,5 dl mett
0,5 dl sulatatud võid
0,25 tl soola
meelepäraseid kuivatatud puuvilju ja pähkleid, soovi korral šokolaadi

Sega omavahel mesi (vajadusel sulata veevannil), suhkur, sool, sulatatud või, kaerahelbed, pähklid ja puuviljad (soovi korral tükeldatuna). Laste valikul läks meie müsli sisse 100 g sarapuupähkleid, suur peotäis kuivatatud jõhvikaid, väike peotäis päevalilleseemneid ja kuivatatud ananassi. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile ja küpseta 150-kraadises ahjus u  45 minutit või kuni müsli on krõbe. Vahepeal sega paar korda läbi, et ühtlasemalt küpseks.

Jahuta ja säilita õhukindlas purgis. Kui soovid kasutada rosinaid, siis lisa need peale küpsetamist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...