Isetehtud müsli on poes saadaolevatest kordades odavam, kordades maitsvam ja kordades tervislikum. Valmistamisel soovitan kasutada lapstööjõudu.
8 dl täistera kaerahelbeid
0,5 dl roosuhkrut (võib asendada ka tavalisega)
0,5 dl mett
0,5 dl sulatatud võid
0,25 tl soola
meelepäraseid kuivatatud puuvilju ja pähkleid, soovi korral šokolaadi
Sega omavahel mesi (vajadusel sulata veevannil), suhkur, sool, sulatatud või, kaerahelbed, pähklid ja puuviljad (soovi korral tükeldatuna). Laste valikul läks meie müsli sisse 100 g sarapuupähkleid, suur peotäis kuivatatud jõhvikaid, väike peotäis päevalilleseemneid ja kuivatatud ananassi. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile ja küpseta 150-kraadises ahjus u 45 minutit või kuni müsli on krõbe. Vahepeal sega paar korda läbi, et ühtlasemalt küpseks.
Jahuta ja säilita õhukindlas purgis. Kui soovid kasutada rosinaid, siis lisa need peale küpsetamist.
kolmapäev, 24. veebruar 2016
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar