esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Ciabatta

Nüüd võivad minu meelest meie pagaritööstused uksed sulgeda. Lisaks sellele, et leiba ei osta me enam ammu poest, on nüüd järg saialiste käes. Siiani arvasin millegipärast, et ciabatta tegemine on midagi keerulist...või vähemalt liiga aeganõudvat. Tõele au andes võtab saiategu muidugi aega. Aga kui tulemus on nii hea, et perekonna tungival nõudmisel tuleb küpsetada üle päeva, siis võib ju seda tainast sõtkuda küll.
Retsept on pärit Mari-Liisi blogist, veidi minupoolse tuunimisega.

Eeltainas:
12 g pärmi
3 dl leiget vett
3 dl jahu
Lahusta pärm vees ja sega kõik ained kokku, kata kauss toidukilega ja lase ca 12 tundi soojas seista.

Tainas:
6 dl eeltainast
3 dl vett
12 g pärmi
1 tl suhkrut
2 tl soola
1 dl rukkijahu
7 dl nisujahu

Lahusta pärm vees ja sega kokku eeltaignaga. Lisa suhkur ja jahu ning hakka segama-sõtkuma. Taigen tuleb väga vedel! Peale 10 minutit lisa sool ja sõtku veel 15 minutit. Määri laiem kauss kergelt oliivõliga ja vala taigen sisse. Lase ca 1 tund soojas kerkida. Tõsta taigen õrnalt jahusele küpsetuspaberiga kaetud pannile ja vormi jahuste kätega 2 saia. Pane ahju põhja anum veega. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Siis tõsta veeanum välja ja küpseta veel 10 minutit.

2 kommentaari:

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...