teisipäev, 5. juuli 2011

Praetud kõrvitsaõied

Eelmsisel aastal oli nende kõrvitsaõitega üks igavene jama. Nimelt õitsesid nad ainult ühekaupa ja nii ei saanudki neid korjata. Sel aastal on olukord parem ja saab jälle nautida praetud kõrvitsaõisi.

7-8 ilusat värsket kõrvitsaõit
3 muna
1-2 dl jahu
soola-pipart
õli
sidrunimahla
riivitud parmesani
peterselli

Puhasta õied putukatest jms. Klopi lahti muna ja maitsesta soola-pipraga. Vala taldrikule valmis jahu. Kuumuta pannil õli, kasta õied munasse, siis jahusse ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta taldrikule, riivi peale värsket parmesani, pigista veidi sidrunimahla ja pudista peale hakitud peterselli. Serveeri kohe koos külma valge veini või kuiva naturaalse siidriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...