neljapäev, 23. juuni 2011

Hakkliha-spinati pirukas

Esimest korda elus on mul oma köögiviljapõld (täpsemalt 1 vagu). Esimene saak sellelt oli värske spinat. Tõusis teine kiiresti üles ja kasvab nagu umbrohi. Suve esimesest spinatist valmis toitev lõunasöök. Kuna põhisööjaid oli 2, siis on pirukas selline väiksem ja õhem.

100 g võid
2 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl soola
2 sl külma vett

200 g hakkliha
pool porrut
suur punt spinatit
1 muna
1,5 dl hapukoort
punt tilli
0,5 dl piima
soola-pipart
1 dl riivjuustu

Mõõda välja jahu ja kaerahelbed, lisa sool ja võitühid. Haki kõik peeneks, lisa vesi ja mudi ühtlaseks. Suru 26 cm vormi põhja ja äärtele ja küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Pane pannile veidi vett ja lisa spinatilehed. Sega ja kui lehed on närtsinud, kurna, jahuta külma vee all ning pigista vesi välja. Prae hakkliha ja viilutatud porru, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tüheldatud spinat ja kuumuta veelkord läbi. Tõsta segu eelküpsetatud põhjale. Vala peale omavahel segatud ja soola-pipraga maitsestatud muna, koor, piim ja till. Raputa peale riivjuust ja küpseta 30 minutit 200-kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...