neljapäev, 27. oktoober 2022

Haugikotletid

Selle retsepti järgi teen ma kotlette 2 korda aastas: mai alguses (kohe, kui lõppeb haugipüügikeeld) ja oktoobris (kui sügavkülmast on eelmised kotletid otsa saanud). Õnneks tegeleb kala puhastamisega abikaasa, nii et minuni jõuab see kenasti värske puhta fileena.

Kõige rohkem meeldivad kotletid mulle muidugi värskelt praetuna, aga ka burgeri vahel või külmalt rukkileiva peal on imehead. Kuna väga värskelt püütud haugist tehtud kotlettidel puudub igasugune spetsiifiline kalamaitse, võiks neid vabalt pirtsakatele (lastele) kanakotleti pähe sisse sööta. 


Tavaliselt on minu kogused küllalt suured:

1,5 kg nahata haugifileed
3 suurt sibulat
3 viilu saia+2 dl külma vett
3 muna
1 dl hapukoort
soola-pipart
tilli

paneerimiseks riivsaia
praadimiseks õli

Aja kalafilee läbi hakklihamasina. Pane saiaviilud vette likku. Haki sibul peenelt, hauta madalal tulel klaasjaks, jäta jahtuma. Pigista saiast vesi välja ja sega kõik koostisosad kokku. Paneeri riivsaias ja prae õlis kuldpruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...