kolmapäev, 26. oktoober 2022

Lapi lõhe

 Meile meeldib väga metsas. Aga alati on kuidagi nii, et kui on minek, siis haarame kaasa toidud, mis on võimalikud kiired ja lihtsad. Seekord läksime teist teed.


Tegelikult ei ole lapi lõhet põrmugi keeruline teha, lihtsalt aega kulub. Sõime küpsenud lõhet lapi kaeraleival paksu hapukoore-kalamarja kastmega. Ilus oli. Nii mets kui toit.

Õpetus imelihtne.

Hõõru luudest puhastatud lõhefilee u 1 sl peenikese meresoola ja 1 sl suhkruga korralikult sisse. Sea sammud metsa poole, kaasas laud või poolik palk ja puidust "naelad".  U 30-45 minuti pärast löö kala laua külge kinni (moodsama aja inimesed kasutavad kruve ja akutrelli). Tõsta laud (või palk nagu meil oli) lõkke äärde. Kontrolli, et ei oleks liiga kuum.

Umbes 1 tunni pärast (sõltuvalt filee paksusest võib kuluda ka 30 minutit või hoopis 1,5 tundi) lase hea maitsta. 

Meie tõstsime filee lapi leivale ja panime peale kastme (2 dl paksu hapukoort, 3 sl kalamarja, 1 peenelt hakitud punane sibul, näpuga soola). 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...