esmaspäev, 17. veebruar 2020

24. nädal: mulgipuder

Kokaraamatuks sattus seekord Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamat", mis juba 10 aastat on mulle asendamatu retseptikogu, kui tuleb tahtmine teha mõnd vana klassikut, olgu see siis mannavaht või rabarberikissell.

Seekord muidugi nii hästi ei läinud...
Mulgipudruga on mul oma suhted, eks ikka jälle nende kruupide pärast. Minu õnneks oli just selles versioonis kruupide asemel tangud ja nii valmiski minu elu esimene mulgipuder. Vist mitte viimast korda :D

1 kg kooritud kartuleid
1 l vett
100 g odratangu
2 sl võid
1 pakk toorsuitsupeekonit
1-2 sibulat
soola

Keeda kartulid soolakas vees poolpehmeks. Pane nende peale pestud tangud. Ära sega! Hauta tasasel tulel, kuni kartulid ja tangud on pehmed. Tambi pudrunuiaga ühtlaseks pudruks. Sega hulka või ja maitsesta vajadusel soolaga. Kastmeks pruunista tükeldatud peekon ja hakitud sibul pannil. Selle võib segada pudru sisse või valada portsu peale.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...