pühapäev, 9. veebruar 2020

22. nädal: õuna-purukook


Tuleb välja, et sakslased teevad õuna-purukooki täpselt samamoodi nagu meie. Retsept raamatust "Äpfel &Birnen".

580 g nisujahu
1 pakk kuivpärmi (sakslastel on see pakk 7 g)
170 g suhkrut
180 g margariini
200 ml piima
näpuotsatäis soola
1 muna
1 kg õunu
1 tl kaneeli
1 pakk vanillisuhkrut (2 tl)

Sega kausis 400 g jahu, pärm ja 50 g suhkrut. Sulata 60 g margariini, lisa piim ja sool. Soojenda segu, kuni see on käesoe. Vala jahu hulka, lisa muna ja sõtku taigen ühtlaseks. Lase u 45 minutit soojas kohas kerkida.

Pese, koori ja viiluta õunad. Sega omavahel ülejäänud jahu, kaneel ja suhkur. Lisa margariinitükid ja mudi käte vahel ühtlaseks puruks.

Rulli küpsetusplaadile laiali taigen, lao peale õunaviilud, raputa vanillisuhkrut ja pudista peale puru. Lase 15 minutit soojas kohas kerkida. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...