kolmapäev, 25. september 2019
5. nädal: singi-kruubisupp
Oeh. Seekord oli minu ees tõeline väljakutse. Ei, mitte retsepti keerukuse või koostisainete puudumise tõttu. Lihtsalt... kõik, kes mind tunnevad, teavad, et ma vihkan kruupe. Ja kui veel seller ka mängu tuleb...
Kokaraamatuks Dr Oetkeri "1000 landfrauenrezepte".
Aga võttis aega, mis võttis, valmis ta sai ja isegi täitsa maitsev tuli. Ainult et ma ikkagi vihkan kruupe...
Kahele:
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 porgand
1 sellerivars
50 g kapsast
50 g suitsuliha
2 sl oliiviõli
100 g kruupe
50 ml valget kuiva veini
700 ml puljongit
soola-pipart
1 loorberileht
peterselli
Prae oliiviõlis tükeldatud sibul, küüslauk, seller ja porgand. Lõika kapsas tükkideks ja prae ka läbi. Tükelda sink ja lisa köögiviljale, prae veel. Vala juurde vein ja puljong. (Siinkohal tegin retseptis muudatuse. Oleks pidanud alles nüüd kruubid panema, aga ilmselt on Saksamaal teistsugused kruubid, meie omad poleks elades valmis saanud. Nii panin ma nad tund enne likku ja siis keetsin eraldi peaaegu pehmeks). Lisa kruubid ja loorberileht supile, maitsesta soola-pipraga. Hauta kuni kapsas ja kruubid on pehmed. Serveeri peterselliga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...

-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar